Fawlty & Jones Ierse Setter kennel. Wandeling van alle Ierse Setters. - Fawlty & Jones Ierse Setter Kennel. Fokker van de Ierse Setter in Noord-Limburg, met af en toe pups.

You Tube
FaceBook
Adres
Telefoon Nummer
E-mail
Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Puppy's
Fawlty & Jones Wandeling
Erkemederstrand in Zeewolde
12 maart 2016
Ierse Setter Kennel Fawlty & Jones Wandeling
Een aantal weken geleden kwam Ellen (baasje van Geddy) met het plan om een echte Fawlty & Jones wandeling te organiseren. In Zeewolde aan het Erkemederstrand. Een wandeling voor alle "pups" van alle nesten! Via FaceBook werd de eerste aankondiging geplaatst. Om er zeker van te zijn dat we iedereen zouden bereiken, hebben we alle baasjes nog een uitnodiging per e-mail gestuurd. Ondanks dat de wandeling op heel korte termijn was gepland, stroomden de enthousiaste aanmeldingen binnen. Ik kreeg er een beetje de kriebels van. Hoe moet je met een groep van wellicht 50 of misschien nog wel meer honden gaan wandelen???
Maar al snel bleek dat veel mensen graag mee wilden, maar helaas die dag al andere verplichtingen hadden. En op zo'n korte termijn dit niet meer konden veranderen. Uiteindelijk zouden er 25 tot 30 Ieren komen. Nog een flinke groep, maar dit is goed te doen. Van elk nest was er minimaal één vertegenwoordiger. Behalve het A-nest, Ash, net 11 jaar geworden, die kon er helaas niet bij zijn. En op het allerlaatste moment moesten een paar mensen zich toch nog afmelden, hun dametje was net loops geworden. Maar dat mocht de pret niet drukken. De weersverwachtingen waren super goed. En de lokatie was fantastisch!

Om 12.30 uur verzamelden zich al de eerste wandelaars. Om 13.30 uur was de groep compleet en gingen we op pad met 25 Ierse Setters en 1 Cocker Spaniel.
Na een paar minuten lopen konden de honden al los. Een schitterend gezicht om te zien. Een aantal doken gelijk het water in, andere stoven over het strand de verte in om even later via een andere kant weer bij de groep terug te keren. Een aantal Ieren wilden eerst uitbundig samen spelen. En aangezien een heleboel mensen elkaar nog kenden van de Nakomelingendagen, en er dus ook flink gekletst moest worden, bleef een gedeelte van de groep een hele tijd op het eerste strand hangen. Zo kon Duncan ook nog aansluiten. Zijn baasjes waren wat verlaat. Uiteindelijk ging een langgerekte groep langs de stranden op pad.
Tegemoet komende voetgangers met hun viervoeters (van kleine Terriers tot grote Leonbergers) werden vrolijk begroet. Sommige wandelaars stonden met verbazing te kijken naar die grote stoet voorbijkomende rode Ieren.

Het was voor de baasjes een kunst om elke keer weer opnieuw te proberen hun eigen Ier te ontdekken tussen de grote rondcrossende groep. Zeker nadat ze allemaal in het water waren geweest. Een paar mensen hadden voorzorgsmaatregelen getroffen. Zij hadden de halsband van hun Ier opgefleurd met een opvallend kleurtje. Dit bleek erg handig. Want zoveel (half)broers en zussen, lijken (zeker in de verte) wel érg veel op elkaar. Maar uiteindelijk heeft iedereen zijn eigen Ier weer terug gevonden.
Na een kleine 2 uur kwamen we weer terug bij het punt waar we waren begonnen. Een paar konden maar geen genoeg krijgen van het water. Maar ook zij moesten uiteindelijk weer aan de lijn, we waren weer terug bij restaurant de Jutter. Op het voor ons gereserveerde terras hebben we nog wat gegeten en gedronken, en hebben we gezellig nagekletst en werden de eerste plannen gemaakt voor een volgende Fawlty & Jones wandeling...
Ellen en George, super bedankt voor dit initiatief! Zoveel F&J tjes bij elkaar, een heel speciaal gevoel.
Wat een voorrecht om op deze manier te mogen ervaren hoe iedereen van “onze puppy’s” geniet!
Ruud
Adres
Telefoon Nummer
E-mail
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu